In 2019 bestaat het Actief Vrouwenkiesrecht 100 jaar. In die 100 jaar is er veel veranderd en verbeterd. Toch is heden ten dage de positie van vrouwen, met name in de kunst, niet altijd makkelijk. Curator Karin van Bodegom**, beeldend kunstenaar en lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o., legde 21 vrouwelijke collega’s de volgende vragen voor: Wat is er van het Vrouwenkiesrecht terecht gekomen? Welke vrouwelijke kunstenaars bewonder je? Wat is je eigen positie als vrouw in de kunst? En vooral... wat is je betekenis als vrouw in de kunst en wat maakt jouw werk typisch van jou? Het resultaat is in de deze tentoonstelling te zien.

Opening

Op zondag 3 maart, 16.00 uur, opent Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke nieuwslezeres van de NOS, de tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars

Yvonne Alting, Nuray Atas, Juul Bögemann, Annemarie ten Brink, Marlijn Franken, Ellen de Groot, Anneke Helder, Annelies Horden, Marina van der Kooi, Annie de Leeuw, Monique de Leeuw, Frea Lenger, Floor Max, Ingerid Opstelten, Karen Opstelten, Noortje Peerdeman, Gerda Schimmel, Vicky Schot, Bonnie Severien, Marli Turion en Randi Vettewinkel.

Informatie gaat verder onder de afbeelding.

Extra

Van deze expositie is een kleine catalogus verschenen met teksten en foto’s van de deelnemende kunstenaars en een voorwoord van Eugènie Herlaar en curator Karin van Bodegom.

Na april volgen er nog twee andere exposities ‘Vrouwen in de Kunst’: in Alkmaar en in Sint Pancras (tijdens Kunstroute Langedijk), waar weer andere vrouwelijke kunstenaars voor uitgenodigd zijn.

Praktische informatie

De Boterhal
Kerkplein 39
1621 CZ Hoorn

Geopend van dinsdag t/m zondag, 14.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van De Boterhal.