Na 2 succesvolle edities van De Stille Heldinnen Disco op Internationale Vrouwendag is het idee ontstaan om in het jaar dat vrouwen precies 100 jaar actief stemrecht hebben, maar liefst 1000 vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden het podium te laten betreden. Via een koptelefoon, zoals bij een ‘silent disco’, hoor je eerlijke, persoonlijke en aangrijpende verhalen van deze vrouwen; de wijze woorden van Chahrazad, de hoop van Monniek, de lievelingsmuziek van Sharita en nog véél meer. Luister. Lach, dans, huil. Kom en laat je raken.

De Stille Heldinnen Disco bestaat uit drie stukken. Het eerste deel is al gemaakt en getoond tijdens de try-out op 22 november 2018. Het tweede deel, met een nieuwe groep vrouwen, wordt getoond tijdens de try-outs op dinsdag 5 maart 2019 om 19.30 uur in de kleine zaal van Theater Rotterdam en op vrijdag 8 maart 2019, op internationale vrouwendag, om 10.30 uur en 13.30 uur in Islemunda.

Het derde deel, De Stille Heldinnen Disco XL, het theaterspektakel waarbij alle vrouwen in één voorstelling samenkomen, vindt plaats op dinsdag 23 april 2019 om 19.30 uur in de grote zaal van Theater Rotterdam. Een ware ‘must see’, dus reserveer snel!

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het Rotterdams Wijktheater.