Op zaterdag 16 maart 2019 opent de Tweede Kamer haar deuren voor de jaarlijkse Museumnacht Kids. Tussen 17.00 en 22.30 uur kunnen kinderen en hun ouders op speurtocht als een echt Kamerlid.

Tijdens de speurtocht maken kinderen kennis met het werk van de Tweede Kamer. Daarnaast ervaar je hoe het is om een Tweede Kamerlid te zijn door plaats te nemen op een kamerzetel en de publieke tribune. Je kunt je stem uitbrengen op drie stellingen in een stemhokje, en tijdens het spel ‘Stemmen met je voeten’. Als klap op de vuurpijl kunnen kinderen hun vragen stellen aan een echt Tweede Kamerlid.

Honderd jaar algemeen kiesrecht

De Tweede Kamer staat dit hele parlementaire jaar in het teken van honderdjarig jubileum van het algemeen kiesrecht. Tijdens de Museumnacht Kids komen Suze Groeneweg en Thorbecke naar de Statenpassage en beantwoorden alle vragen over het algemeen kiesrecht en de grondwet. Daarnaast kun je ook de tentoonstelling Ik vier mijn stem bezichtigen.

Afterparty

Dit jaar is de afsluiting van de Museumnacht Kids in de Tweede Kamer. Tussen 21.00 en 22.30 uur gaat de muziek aan en wordt de Statenpassage omgebouwd tot een heuse kinderdisco.

Om toegang te krijgen tot de deelnemende instanties is een passe-partout nodig. Informatie over deelnemers en kaarten: www.museumnachtkids.nl